MENÜ

COB LED Teknolojisi

COB LED nedir?

            LED teknolojisinin gelişmesiyle birlikte aynı ışık verimliliği ile daha küçük boyutlarda LED üretilmeye başlanmıştır. COB (chip on board) boyutu küçülen bu LED chip’lerinin belirli bir düzende, ısı iletkenliği yüksek tabaka üzerine ve bir takım mikro boyutlarda işlemlerle dizilmesiyle oluşan LED topluluğudur.

            COB LED üretiminde 4 ana bileşen bulunmaktadır.

·         Mikro LED Chip’leri,

·         Isıl iletkenliği yüksek olan seramik, metal ve metal alaşımları gibi maddelerden taban oluşturulur.

·         Taban üzerine yerleştirilen LED chiplerinin seri ve paralel bağlantıları için bakır, gümüş veya altın gibi iletkenler kullanılmalıdır.

·         Belirli bir düzende dizilim yapılan chip’lerin üst katmanına ışık verimliliği için fosfor ve silikon tabaka ile kaplanır.

 

EVERCORE,

            COB LED üretmek için kullanılan chip’ler uluslararası markalardır. Taban olarak kullanılan metal alaşımları havadaki kükürt ve nem oranlarından zamanla oksitlenmeye başlamaktadır. Oksitlenme sonucunda ısı iletimi ve ışık kayıpları başlar. Evercore, saf alüminyum taban kullanarak oksitlenme sorununu çözmüştür. LED chip’leri, elektriksel iletkenliği artırmak için aralarında ki bağlantıları %99,9 saflıklta altın ile yapmaktadır. Üst katman olarak, yüksek kalitede homojen dağılım yapılmış fostor parçacıkları ile birlikte silikon kullanılmaktadır.

 

 

KAPAT
Talatpaşa Mah. 4006 Sk. No:46 Tekstilkent Sitesi Kayseri
info@evercore.com.tr 0545 229 02 03
TR EN RU
×